duminică, 9 decembrie 2012

CÂND EXISTĂ VOINŢĂ EXISTĂ ŞI CALE BĂTĂTORITĂ

                                                             AIMEE MULLINS


Aimee Mullins (n. 1976, Allentown, Pennsylania) este o atletă și activistă în domeniul sportului și al noii generații protetice cunoscută datorită realizărilor sportive în ciuda condiției medicale (amputarea ambelor picioare).
Aimee Mullins s-a născut cu hemimelie fibulara (lipsa fibulei) și a trebuit să i se amputeze ambele picioare sub genunchi la vârsta de un an. Aceasta este absolventă a Liceului Parkland din Allentown și a Universității din Georgetown, Washington, D.C. În timpul studiilor universitare, a participat la competiții sportive ce nu erau dedicate persoanelor cu dizabilităţii fizice sau mentale. În 1996 a participat la Jocurile Paralimpice de la Atlanta, la probele de 100 de metri (17,01 s) și sărituri în lungime (3,14 m).Tot în timpul facultății, Mullins a obținut o bursă prin intermediul căreia a urmat o stagiatură la Pentagon (Departamentul (echivalent cu Ministerul) Apărării SUA). Totodată, Aimee Mullins ține conferinţe motivationale.



Cariera în domeniul modei


În 1999, Aimee Mullins a participat la prezentarea de modă a designerului britanic Alexander McQueen, în Londra, având proteze din lemn de frasin cu cizme integrate, fără ca publicul care nu o cunoștea să își dea seama că aceasta purta proteze. Datorită protezelor, aceasta își poate modifica înălțimea între 172 cm și 185 cm. A fost declarată una dintre cele mai frumoase 50 de persoane de către revista People. A apărut și pe coperta revistei Dazed & Confused în 1998 și în campania aniversară a lui Kenneth Cole (2010) și face parte din L'Oréal fashion Beauty Team împreună cu Jennifer Lopez și Gwen Stefani (din 2011).

Cariera cinematografică
În 2002, aceasta a jucat rolul femeii-ghepard în Cremaster 3. În 2006, a apărut în filmul World Trade Center, jucând rolul unui reporter. A mai apărut în filmul de televiziune Cei cinci purceluși (după romanul omonim al Agathei Christie). A apărut în emisiunea satirică The Colbert Report în data de 15 aprilie 2010, în care a declarat că deține 12 perechi de proteze, unele fiind de muzeu.

Această femeie are o poveste de viaţă cutremurătoare.Ceea ce a reuşit ea să facă nu reuşeşte un "om normal" într-o viaţă.Eu am rămas foarte impresionată de povestea aceasta şi cred caă merită toată admiraţia noastră.În viaţă nu există "nu pot" există "nu vreau"!!!! Dacă ai voinţă poţi face orice...

marți, 27 noiembrie 2012

VOLUNTARIAT

     Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială.

     Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia și abilitățile tale unei organizații caritabile, fără a avea așteptări financiare. Există condiții de bază la care trebuie să te aștepți din partea unei organizații caritabile când vrei să fii voluntar și alte aspecte rezonabile pe care o organizație ar trebui să le ceară de la tine.

Dacă vei fi voluntar și activitățile tale vor consta în lucrul cu persoanele vulnerabile, vizitarea persoanelor la domiciliu, sau vor implica vizite în care vei merge neînsoțit, atunci organizația caritabilă îți va cere recomandări din partea persoanelor pe care le cunoști foarte bine și care pot să afirme că ești o demnă de încredere și pe care se pot baza. Nu trebuie să te alarmezi deloc, tuturor voluntarilor li se cer astfel de recomandări.
Devotament
Până acum, ar trebui să fie cât se poate clar cât timp vei aloca să fii voluntar pentru o organizație caritabilă, cât și programul complet al întrunirilor dintre voluntari. Din moment ce totul este stabilit, cel mai bine ar fi să anunți din timp în cazul în care nu poți ajunge conform orarului stabilit, să explici motivul pentru care nu poți ajunge, pentru ca oamenii simt într-adevăr atunci când e vorba de o urgență.
Indeplinirea sarcinilor
Este foarte important să respecți sarcinile pe care le-ai agreat de comun acord în prima etapă a recrutării. Îți atragem atenția că nu este datoria ta să îți asumi alte responsabilități față de cele care ți-au fost atribuite, și nici să preiei inițiativa fără a te consulta înainte cu ceilalți voluntari. Într-adevăr, organizația caritabilă îți poate aprecia spiritul inovativ și dorința de a face cât mai multe lucruri, dar voluntarii cu care colaborezi și ceilalți oameni din jurul tău trebuie să știe ce se întamplă și care este direcția trasată.
Ce înseamnă să fii voluntar? Să cunoști toate cele de mai sus și să spui mai departe că acțiunile altruiste și generoase sunt paginile cele mai radiante din biografia sufletului (David Thomas).

marți, 6 noiembrie 2012

Interviu Radu Beligan


                                     Interviu Radu Beligan-viata si cariera



1.Ce ne puteţi să ne spuneţi despre copilăria dumneavoastră?
2.A avut un rol important copilăria in conturarea carierei de actor?
3.La ce vârstă v-aţi dat seama că aveţi înclinaţie spre actorie?
4.A avut familia influenţă  asupra deciziei de a deveni actor?
5.A-ţi avut vreun model în viaţă?De ce l-aţi ales?
6.Ce v-a determinat să alegeţi o carieră în actorie?
7.Care este rolul în care v-aţi regăsit?
8.In ce film credeţi că a-ţi reuşit să vă  faceţi remarcat?
9.Ştim că a-ţi cochetat şi cu teatrul.Ne puteţi spune câteva dintre piesele care v-au rămas in suflet?
10.Dintre televiziune şi radio unde v-aţi simţit cel mai bine?
11.Care au fost cele mai importante premii pentru dumneavoastră?
12.V-aţi gândit vreodată să renunţaţi la actorie?
13.Credeţi că meseria de actor este muritoare?
14.Care credeţi că este secretul unei cariere atât de longevive?
15.Ce i-aţi sfătui pe tinerii ce vor o carieră in acest domeniu,al actoriei?

Realizat: Bozaru Lavinia
              Secrieriu Renata
       Drăxineanu Andreea
  Clasa a XII-a D                                                                                                                                                                                                                                                             

joi, 1 noiembrie 2012

STIRI CULTURALE

              
Ø  Adevărul literar si artistic:


Cuvinte cheie:film

În acest articol ne este prezentat un scurt CV al scriitoarei Adriana Babeţi iar spre final sunt enumerate 10 filme care au marcat-o si 5 regizori care au impresionat-o.

Factorii comunicării:

·         Emiţător-redactor

·         Receptor-cititorii

·         Cod-presa scrisă

·         Canal-ziar

·         Mesaj-transmiterea de informaţii

·         Referent-Adriana Babeţi

 

 

Textul propriu-zis este redactat in stilul publicistic deoarece  combină caracteristici ale tuturor stilurilor si se adresează cititorului cu un nivel mediu de studii,cunoaştere.

După părerea mea acest articol ar trebui să-l citească oricine pentru a afla cine este Adriana Babeţi şi pentru a vedea ce filme au marcat-o pe acesta şi la rândul lui cititorul sa vada aceste filme.

 

 

 

 

Ø  Observator cultural:


 

Cuvinte cheie:festival,teatru.

În acest articol ne este prezentat in ce perioadă şi unde se desfăşoară Festivalul Naţional de Teatru.

 

Factorii comunicării:

 

·         Emiţător-redactor

·         Receptor-cititorii

·         Cod-presă scrisă

·         Canal-ziar

·         Mesaj-transmiterea de informaţii

·         Referent-Festivalul Naţonal de Teatru

 

 Textul propriu-zis este redactat in stilul publicistic deoarece  combină caracteristici ale tuturor stilurilor si se adresează cititorului cu un nivel mediu de studii,cunoaştere.

După părerea mea acest articol ne informează despre Festivalul Naţional de Teatru.

 De ce, dacă noi jucăm în mod natural niște roluri, avem nevoie de teatru? În special, pentru a crea o oglindă socială, un mymesis o reflectare care reproduce exact sau caricaturizează societatea, care ne permite să înțelegem mai bine imperfecțiunile sale: acest rol politic era mai evident în Grecia Antică (Pacea lui Aristofan de exemplu). De asemenea, teatrul poate avea un efect de catharsis, pentru a exterioriza sentimentele care nu sunt permise de societate. Teatru poate fi de asemenea și un mod de divertisment.

 

 

VIOLENTA IN SCOLI

                                                     4 ZIARE CARE REFLECTA VIOENTA IN SCOLI
 
 
1.       “UPGRADE”pentru vİolenţa şcolarǎ-Ziarul de Roman.
 

sâmbătă, 12 mai 2012

INVINGATORI SI INVINSI

"UN INVINGATOR ÎNFRUNTĂ PROVOCARILE UNA CATE UNA.UN ÎNVINS LE EVITA SI NU ÎNDRĂZNEŞTE SA SE LUPTE CU ELE."




 Pornind de la afirmaţia "Un invingator înfruntă provocarile una cate una. Un învins le evita si nu îndrăzneşte sa se lupte cu ele." Eu consider ca este adevărat faptul ca un invingator înfruntă provocarile una cate una, deoarece un invingator este acela care lupta pentru scopul lui cu tot sufletul si calculeaza cu calm inainte sa faca un pas inainte.
        Un prim argument in sustinerea acestei afirmatii ar fi acela ca un invingator trebuie sa fie hotarat si foarte sigur pe el, sa nu se indoiasca niciodata de capacitatile sale. Te poti cansidera un invingator doar atunci cand ai ajuns la finalul drumului catre telul dorit.
        Pentru a-ti atinge telul trebuie sa fii foarte motivat si foarte bine pregatit sa treci peste toate obstacolele ce vor aparea de-a lungul drumului. Ai nevoie de foarte mult curaj si de o dorinta imensa pentru atingerea scopului, deoarece numai asa vei putea ajunge acolo unde vrei.
        In legatura cu a doua parte a afirmatiei " un invins le evita si nu indrazneste sa lupte cu ele" sunt de acord, deoarece un invins este  acela care nu iti doreste cu intensitate sa isi atinga scopul. Probabil din timiditate si nesiguranta de sine cei mai multi isi pierd sansa de a ajunge acolo unde ar vrea sa fie.Unii oameni nu sunt dispusi sa lupte cu adevarat pentru ceea ce cred ei ca este important si acest lucru duce la neimplinirea telului.
        In concluzie invingatorii sunt cei care lupta cu ardoare pentru dorintele lor si fac tot posibilul ca acestea sa devina realitate. Pe cand cei invinsi sunt contrariul celor invingatori, sunt cei care nu au sigurata de sine si puterea de a lupta pentru telul lor.


Codul INVINGATORULUI si al …INVINSULUI
1. Cînd invingatorul comite o greseala, spune: ”Am greşit!“ si invata lectia.
Cînd învinsul comite o greseala, spune: “Nu e vina mea!” si arunca vina pe altii.
2. Un invingator stie ca adversitatea este cel mai bun invatator.
Un invins se simte victima in fata adversitatilor vietii.
3. Un invingator stie ca rezultatele actiunilor lui depind de el.
Un invins crede in existenta ghinionului.
4. Un invingator munceste mult, dar isi si creeaza mult timp liber pentru el insusi.
Un invins este o persoana mereu ”foarte ocupata”, care nu are timp nici pentru ai lui.
5. Un invingator infrunta provocarile una cate una.
Un invins le evita si nu indrazneste sa le infrunte.
6. Un invingator promite, isi da cuvantul si si-l tine.
Un invins face promisiuni, dar nu da nici o asigurare.
7. Un invingator spune “Sunt bun, dar voi fi si mai bun!”
Un invins spune: “Nu sunt chiar asa de rau ca multi altii…”
8. Un invingator asculta, intelege si raspunde.
Un invins doar asteapta pana cand ii vine randul sa vorbeasca.
9. Un invingator ii respecta pe cei ce stiu mai mult decat el, si incearca sa invete ceva de la ei.
Un invins se impotriveste celor care stiu mai mult decat el si tine seama numai de defectele lor.
10. Un invingator spune: ”Trebuie sa existe o cale mai buna de a o face…“
Un invins spune: ”Asa am facut-o intotdeauna!”
11. Un invingator este o parte din solutie.
Un invins este o parte din problema.
12. Un invingator tine seama de ”cum se vede zidul in intregime”.
Un invins tine seama de ”caramida pe care trebuie sa o puna”.
13. Un invingator ca tine impartaseste acest mesaj…
Un invins, ca ceilalti, este egoist si il pastreaza numai pentru el insusi.